Feminismi on aate, joka ajaa ihmisten tasa-arvoisuutta patriarkaalisessa yhteiskunnassa. Siksi on tärkeää, että mahdollisimman moni ymmärtäisi, missä aatteessa on todella perimmäisillään kyse. Liian moni ajattelee virheellisesti feminismin ajavan vain naisten etuja, kun todellisuudessa se tekee runsaasti töitä myös miesten sekä vähemmistöjen eteen. Sillä onkin suuri rooli, kuinka asia saadaan esitettyä muille ja millainen on aatteen kannattajien ulosanti. Monet aktiiviset feministit tekevät kovaa työtä sen eteen, että mahdollisimman moni ihminen saa kuulla feminismistä ja ainakin pysähtyy ajattelemaan, mitä itse voisi tehdä paremmin sen eteen, että kaikille muillakin olisi hyvä olla. Yksi näyttävimmistä tavoista saada ihmisten huomio on ollut taide, jota monet feministit ovatkin keksineet hyödyntää mitä monipuolisimmilla tavoilla.
Feminismi taiteessa
Sanotaan, ettei ole olemassa huonoa julkisuutta, sillä mitä puhuttavampi asia on, sitä enemmän se saa huomiota. Tämä on fiksu kikka, jota moni feministitaiteilija on keksinyt hyödyntää saadakseen aatteelleen lisää julkisuutta. Käytännössä feministitaiteilijat eivät yleensä tee mitään pahaa, mutta on varsin yleistä taiteilijoiden keskuudessa käyttää töihinsä radikaaleja tai epätyypillisiä metodeja tai viedä töiden lopputulos äärimmilleen siksi, jotta se herättäisi ihmisissä mahdollisimman vahvoja tunteita. Toisinaan tarkoituksena on herättää ihmisessä tunteita juuri siksi, jotta tämä pysähtyisi miettimään, miksi kyseinen aihe aiheuttaa hänessä niin voimakkaita ajatuksia. Saattaa olla, että syynä on ainoastaan asian poikkeavuus normista, mikä usein aiheuttaa ihmisessä luontaisesti pientä ärsytystä. Kun tämä kuitenkin pysähtyy miettimään asiaa tarkemmin, ymmärtää hän sen, ettei asiassa varsinaisesti ole mitään vikaa.
Hyvä esimerkki feministisen aatteen nojalla työtään tekevästä taiteilijasta on nainen, joka maalaa työnsä rinnoillaan. Tämä on asia, joka saattaa aiheuttaa ihmisissä kovinkin vahvoja reaktioita. Kun asiaa kuitenkin pohtii syvemmälle, tulee varmasti siihen lopputulokseen, ettei tässä ole myöskään mitään pahaa. Jos lopputulos on kaunis, onko sillä väliä, millaisin keinoin se on saatu aikaan? Toinen hyvä esimerkki on vaikkapa omalla kuukautisverellään maalaava taiteilija, jonka upeat työt myydään tuhansien eurojen hintaan. Mitä tunteita tällainen taide sinussa herättää ja haluaisitko sinäkin herättää huomiota jollakin vastaavalla aatteen hyväksi?